Nieuwe bezorgrobot van Hyundai en Kia

Mon Apr 29 2024

04 29

Nieuwe bezorgrobot van Hyundai en Kia

03/04/2024

Door Ad Spijkers

De robot is volgens de Koreanen klaar om een revolutie teweeg te brengen in de autonome bezorgdiensten binnenshuis.


     

Hyundai Motor Company en Kia Corporation hebben het nieuwe ontwerp van hun DAL-e Delivery-robot onthuld. Deze robot is gebaseerd op de bezorgrobot die in december 2022 werd geïntroduceerd. Hij zal naar verwachting de bezorgprestaties verbeteren, vooral in complexe omgevingen, zoals kantoren en winkelcentra.

Nieuwe bezorgrobot

Op basis van de inzichten uit het eerdere proefproject op het gebied van transportmiddelen van beide fabrikanten heeft de DAL-e Delivery aanzienlijke verbeteringen ondergaan. Dit betreft zowel het ontwerp als de prestaties voor snelle en betrouwbare bezorgdiensten in complexe binnenomgevingen.

DAL-e Delivery biedt efficiënte en betrouwbare verzending van voedingsmiddelen en dranken en van pakketten en zorgt er voor dat klanten goederen snel ontvangen. De visie van de Koreaanse fabrikanten strekt zich uit tot het implementeren van infrastructuur die onderling communiceert in verschillende ruimtes, waaronder kantoren, restaurants en winkelcentra.

Techniek

Om de rijstabiliteit te vergroten, is de DAL-e Delivery ontworpen in een vierkante kolom met afgeronde hoeken met het zwaartepunt aan de onderkant. De sensoren zijn discreet geïntegreerd en het verfijnde, metaalachtige ontwerp geeft DAL-e Delivery een strakke, hoogwaardige esthetiek.

DAL-e Delivery is gebaseerd op vier Plug & Drive (PnD) modules, een mobiliteitsoplossing die een motor combineert met stuur-, ophangings-, remsystemen en sensoren voor omgevingsherkenning. De robot kan snelheden tot 1,2 m/s halen (4,3 km/u). De vrij bewegende PnD-modules worden gecombineerd met geavanceerde autonome rijtechnologie om obstakels te herkennen en gemakkelijk te navigeren in drukke gebieden. Bovendien zorgt de verbeterde ophanging van de robot voor een stabiele rit over hobbels in de vloer om een stabiele levering te garanderen.

De nieuwe robot is kleiner van formaat dan zijn voorganger, maar heeft een grotere interne laadruimte. De Dal-e Delivery is ontworpen voor maximaal zestien kopjes koffie en het vervoeren van voorwerpen met een massa tot 10 kg. Een ingebouwd licht in de laadruimte helpt de robot items te herkennen, terwijl AI-gezichtsidentificatietechnologie het mogelijk maakt de ontvangers bij aankomst te identificeren.

Foto: Hyundai Motor Company / Kia Corporation