Kledingmerk versterkt duurzaamheidsengagement

Thu May 02 2024

05 02

Kledingmerk versterkt duurzaamheidsengagement

01/07/2021

Door Yves De Groote

Ter gelegenheid van zijn 40ste verjaardag versterkt Tex, een exclusief merk van Carrefour, zijn engagement voor duurzame mode door een nieuwe collectie te lanceren.


     

In lijn met zijn engagement voor duurzame mode, bouwt Tex ook dit jaar zijn Tex Responsable-assortiment verder uit met iconische producten voor het hele gezin. De collectie bestaat uit kleding voor dames, heren en kinderen en uit huishoudlinnen.

5 prioriteiten

De doelstellingen zijn gedefinieerd rond 5 prioriteiten: biologisch, recyclage, bosbehoud, dierenwelzijn en waterconservatie. Elk product beantwoordt aan ambitieuze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid van de materialen, milieu-impact en transparantie van de toeleveringsketen.

Communicatiecampagne

Deze nieuwe collectie zal onder aandacht gebracht wordens tijdens een onderscheidende communicatiecampagne die een meer verantwoorde en duurzame visie op mode verdedigt door zichtbaar en kenbaar te maken wat de consument niet ziet wanneer hij of zij een product koopt. Denk bijvoorbeeld aan de materiaalkeuze, het productieproces, etc. TEX wil op deze manier klanten een nieuwe kijk op mode geven en hun consumptie in vraag te stellen door aan te tonen dat een belangrijk aspect van mode op de dag van vandaag onzichtbaar eigenlijk is.