5 MP camera met autofocus

Sun Sep 08 2024

09 08

5 MP camera met autofocus

15/05/2024

Door Ad Spijkers

De nieuwe uEye XS camera van IDS heeft een massa van slechts 12 g en beschikt over veel functies.


     

Met een lage massa en compacte afmetingen past de uEye XS van IDS Imaging Development Systems (met Benelux-vestiging in Eindhoven ) in elke toepassing. Dankzij autofocus levert de 5 MP camera consistent scherpe beelden vanaf een afstand van slechts 10 cm. De camera beschikt over veel praktische autofuncties die de beeldkwaliteit verbeteren. Deze omvatten bijvoorbeeld witbalans, belichting en versterking, zodat de gebruiker uit elke situatie het optimale resultaat kunt halen.

Hoge beeldkwaliteit

De camera is voorzien van een USB2-interface. Door het kleine formaat (26,4 mm x 23 mm x 21,7 mm) en massa (12 g) is de camera geschikt voor gebruik in embedded systemen in bijvoorbeeld kiosktoepassingen, de MedTech-sector, kleine apparaten, handscanners, robotarmen en pasfotohokjes.

De uEye XS-camera zorgt ervoor dat het vast te leggen object altijd scherp is. Dankzij autofocus doet de camera dit helemaal zelf: hij levert consistent scherpe beelden en video's. Behalve de 5 MP CMOS-sensor dragen ook veel praktische autofuncties bij aan een optimale beeldkwaliteit.

Techniek

Wie waarde hecht aan een goede beeldkwaliteit verwacht behalve scherpe beelden ook een natuurlijke kleurweergave en harmonieus contrast. Om deze reden beschikt de uEye XS behalve over automatische scherpstelling over andere praktische automatische functies die bekend zijn uit de consumententechnologie en die de beeldkwaliteit verbeteren. Dit omvat witbalans, belichting en versterking. Hierdoor levert de camera in iedere situatie het optimale resultaat. Wie nog preciezer aanpassingen wilt doen, kan de juiste instellingen in de SDK (IDS Software Suite) uitvoeren.

De uEye XS is voorzien van een USB2-interface. Gebruikers hebben acht vrij selecteerbare en eenvoudig omschakelbare beeldformaten van VGA tot 5 MP beschikbaar. Dankzij de geïntegreerde JPEG-compressie is de minicamera ook geschikt voor videostreaming in 720p (HD-ready) of 1080p (Full HD).

Foto: IDS