Techman cobot met payload van 25 kg

Tue Jul 23 2024

07 23

Techman cobot met payload van 25 kg

26/05/2023

Door Ad Spijkers

Techman Robot lanceerde afgelopen week tijdens Automate 2023 in Detroit een nieuwe cobot.


     

De nieuwe collaboratieve robot kan een massa van 25 kg verwerken en is een aanvulling op de bestaande line-up van Techman. Dankzij dit laadvermogen is de robot geschikt voor een breed scala aan industriële toepassingen. Daarnaast heeft de TM25S een groot bereik (1900 mm) in het segment cobots met deze payload. De S-serie wordt gekenmerkt door een ingebouwd vision-systeem en AI-technologie. De combinatie van deze twee zorgt ervoor dat de cobot taken kan uitvoeren met hoge precisie en efficiëntie.

Betere prestaties

Techman heeft de TM AI Cobot S-serie flinke prestatieverbeteringen gegeven. De motorsnelheid is verbeterd, waardoor de cyclustijd met 25% wordt verminderd en taken nog sneller kunnen worden uitgevoerd. Ook de herhaalbaarheid van de robots is verbeterd: met liefst 70%, tot een precisie van 0,03 mm. Behalve qua verbeteringen in prestatie is de robot ook op het gebied van veiligheid en bescherming opgewaardeerd. De besturingskast beschikt over een IP54-classificatie en biedt daarmee een goede bescherming tegen stof en water. De cobot heeft 31 safety functions die alle voldoen aan PL d en categorie 3, waarmee het hoogste veiligheidsniveau voor omringen operators en apparatuur is gewaarborgd.

Softwareoplossing

Behalve nieuwe cobots heeft Techman een uitgebreide softwareoplossing geïntroduceerd, de TMflow 2-serie. Deze geavanceerde software is speciaal ontworpen om de veiligheid, eenvoud en intelligentie van robotprogrammering en -bediening te verbeteren.

Met zijn gebruiksvriendelijke interface verbetert de TMflow 2-serie de algemene gebruikerservaring, vereenvoudigt complexe taken en verkort de programmeertijd. De intuïtieve software is naadloos geïntegreerd met de TM AI Cobot S-serie en biedt uitgebreide controle- en aanpassingsmogelijkheden, zodat bedrijven hun automatiseringspotentieel volledig kunnen benutten.

De cobots en software van Techman Robot zijn in Nederland verkrijgbaar bij WiredWorkers in Doetinchem.

Foto: WiredWorkers