Geek+ brengt hoogst reikende mobiele robot

Mon Apr 29 2024

04 29

Geek+ brengt hoogst reikende mobiele robot

30/10/2023

Door Ad Spijkers

Het Chinese bedrijf heeft de hoogst reikende opslag- en terughaalrobot voor magazijnen ontwikkeld.


     

Het 'automatic storage and retrieval system' (ASRS) van Geek+ is ontworpen om magazijnautomatisering tot een hoogte van 12 m te ondersteunen. De nieuwe robotoplossing werd op CeMat Asia geïntroduceerd naast het volledige goederen-naar-persoon-portfolio van het bedrijf. De robot is al geïnstalleerd bij verschillende grote wereldwijd actieve retailers.

Goederen naar persoon

De verbeterde RoboShuttle-oplossing is een aanvulling op het goederen-naar-persoon programma van de Chinese fabrikant. De robot biedt meer keuzemogelijkheden aan bedrijven die op zoek zijn naar de juiste oplossing voor hun magazijn. Het systeem kan worden gecombineerd met het rek-naar-persoon systeem van Geek+, waardoor klanten de oplossing kunnen kiezen die bij hun specifieke behoeften past. Dit hybride systeem ondersteunt de opslag en het verzamelen van artikelen van verschillende afmetingen op rekken, pallets en bakken binnen een zeer flexibele en aanpasbare lay-out.

Bij het goederen-naar-persoon systeem zorgen mobiele robots voor het automatisch opslaan en ophalen van bakken voor het verzamelen, wegzetten en retourneren. Het systeem onderscheidt zich als flexibele oplossing met hoge opslagcapaciteit dankzij mobiele robots die zonder vaste apparatuur werken. Volgens Geek+ onderscheiden zijn oplossingen zich door hun integratiemogelijkheden, waardoor ze naadloos kunnen worden gecombineerd. Het bedrijf biedt zijn klanten een keuze aan systemen en zij kunnen met behulp van verschillende modules hun eigen oplossing creëren.

Werking

De grote robot opereert in de gangpaden en richt zich op het verticaal opslaan en ophalen van bakken of kisten. Vervolgens worden ze overgebracht naar kleine, snelle orderverzamelrobots die onder de rekken door navigeren om de artikelen bij de verzamelstations af te leveren. De coördinatie tussen deze robots resulteert in een flexibele en ruimtebesparende pick- en opslagoplossing voor magazijnen met een hoogte tot 12 m. Deze nieuwste toevoeging aan het programma van Geek+ maakt gebruik van zuignappen, waardoor een verbeterde opslagdichtheid wordt geboden in vergelijking met andere oplossingen op de markt.

De systemen worden beheerd door één enkel softwareplatform dat meerdere robottypen verwerkt voor real-time padplanning, optimaal verkeersbeheer en taaktoewijzingen. De software is geschikt voor grootschalige implementaties en kan worden geïntegreerd met grote magazijnbeheersystemen voor eenvoudige implementatie en integratie.

Foto: Geek+